Over Jokolo

Jokolo is het Jongerenkoor van de Lourdeskerk. Dat is het al sinds de oprichting in 1967! Ontstaan uit de wens naar meer eigentijdse klanken in de kerk, de zogenaamde beatmissen. Het huidige repertoire heeft nog steeds enkele van die beatnummers, zoals ‘Voor al wie leeft’ en ‘To my father’s house’.

Repertoire

Ons repertoire bestaat uit verschillende muziekstijlen variërend van klassiek tot christelijk tot pop. Daarnaast hebben leden van nu en uit het verleden hun aandeel geleverd met eigen werk. We zingen veelal vier- soms vijfstemmig en dat doen we met een combo.

Combo

Ons combo bestaat uit een pianiste en gitarist. We zouden dit graag verrijken met een drummer. Want bij een beatnummer horen immers drums!

In de prijzen

Door het jaar heen hebben we verschillende optredens. Een van de hoogtepunten is het jaarlijkse korenfestival in Rijsbergen. Dit jaar zijn we daarbij in de 3e geworden bij de vakjury en 2e bij de publieksjury. Daarnaast hebben we ook de compositieprijs voor het lied ‘Give us Mercy’ gewonnen, geschreven door koorlid Dianne van Houdt en gecomponeerd door onze dirigent Jelle Roosen.
Ook in het verleden hebben we – ook bij andere korenfestivals – diverse prijzen in ontvangst mogen nemen: publieksprijs Nationale Middenkorenfestival (2005), B-competitie Rijsbergen (2010) en de A-competitie Nationale Jongerenkorenfestival in Rijsbergen (2011, 2012 en 2017).

Gezelligheid

De term ‘gezelligheid’ is misschien erg afgezaagd maar we kunnen er eerlijk gezegd niet omheen: Jokolo is ook gewoon ‘gezellig’. Er worden regelmatig feesten georganiseerd, we hebben elk jaar een thematisch koorweekend en nemen we deel aan diverse extern georganiseerde activiteiten zoals het bezoeken van soulparty’s, de Efteling, wandelingen, enzovoorts.
Voor de gezellige uurtjes na de repetitie hebben we de beschikking over een prachtige accommodatie in de kelder van de kerk: De Kelder. Daar drinken we een biertje, wijntje of frisje aan de bar en staat de DJ achter de knoppen van onze geluids- en lichtinstallatie voor nog meer sfeer.